24 februarie 2014
24 februarie 2014,
 Off

Ești cutremurat la fiecare estimare prezentată în buletinele de știri privind numărul bacteriilor care se întâlnesc în mijloacele de transport în comun sau pe banii pe care îi atingi toată ziua. Cu toate astea, nici prin cap nu îți trece că până și în casa ta sunt locuri pe care uiți să le cureți atunci când faci curățenie. Iată care sunt locurile și obiectele pe care toată lumea uită să le curețe:

Suportul hârtiei de toaletă

Este unul dintre obiectele pe care le vezi zi de zi în baia ta. Cu toate acestea este și cel pe care îl ignori atunci când această încăpere trece prin operațiunea de curățenie generală. Și nu este singurul. Mai toată lumea are tendința de a ignora mânerul/butonul pe care îl folosești atunci când tragi apa la vasul de toaletă.

Întrerupătoarele

Teama de obiecte electrice aflate în funcțiune este atât de înrădăcinată în mintea ta încât cu greu realizezi că întrerupătoarele și prizele din fiecare cameră au decenii de când nu au mai fost șterse cu o cârpă înmuiată în apa caldă. Pentru a nu sta cu frica în sân, poți opri alimentarea cu energie electrică în casă în timpul acestei operațiuni.

Mașina de spălat

Pun pariu că nu te-ai gândit că în cuva mașinii de spălat, acolo pe unde trece detergentul diluat de apa, există vreo bacterie. S-ar putea să te înșeli amarnic, chiar dacă mașină ta de spălat are o multitudine de funcții. Apa rezultată din spălări și clătiri lasă pe pereții cuvei întregi colonii de bacterii. Folosește oțet alb amestecat cu bicarbonat și o periuța de dinți împreună cu o cârpă din microfibre pentru a curată mașina ta de spălat.

Curată cu periuța de dinți pereții cuvei, apoi adaugă oteul alb și bicarbonatul în vasul pentru detergent și înălbitor și da-i drumul mașinii pe turație maximă la temperatură de 90 de grade Celsius. Repetă operațiunea și apoi șterge bine cu cârpă prin interior.

Telecomandă

Aceeași teamă de a nu defectă un dispzitiv electrocasnic te-a ținut departe și de telecomandă televizorului tău. Nici nu ai realizat până acum că a fosat plimbată prin zeci de mâini, că a căzut de nenumărate ori pe podea sau că a fost atinsă cu mâini pline de grăsime. Are tot atâtea bacterii cât o bancnotă. Curăț-o cu o cârpă umezită în soluție dezinfectantă. Același procedeu poate fi aplicat și la tastatura calculatorului.

Comments are closed.