18 martie 2014
18 martie 2014,
 Off

 Uite cum să cureți hotă de aragat rapid și eficient!

 Curăță filtrele
Filtrele din metal se demontează și se pot spăla cu apă și detergent. Folosește un produs puternic de curățat aragazul precum Triumf și pulverizează pe fiecare filtru în parte. Așteaptă câteva minute, timp în care produsul acționează, iar apoi clateste cu apa. Filtrele din hârtie sau cărbune se înlocuiesc periodic.

Nu uita de paletele ventilatorului
Dacă sunt detașabile, paletele ventilatorului trebuie demontate și spălate fie de mână, fie în mașina de spălat vase. Nu uita că și acestea pot fi murdare, pătate cu grăsime sau picături de ulei întărite.

 Nu folosi bureți abrazivi
Exteriorul hotei de bucătărie este, de cele mai multe ori, metalic. Nu folosi la curățarea lui bureți abrazivi sau din sârmă pentru că acest material va produce zgârieturi, iar inoxul va avea un aspect mat, vechi. După ce pulverizezi cu detergent obișnuit de vase, șterge cu o lavetă umedă până îndepărtezi atât murdăria cât și spuma.

Șterge piesele din sticlă
Geamul hotei și becurile trebuie și ele întreținute. Șterge-le cu o cârpă curată și umedă, iar apoi îndepărtează surplusul de grăsime acumulat folosind un burete. Șterge apoi geamul și becurile cu soluție pentru curățat sticlă.

Comments are closed.