11 aprilie 2014
11 aprilie 2014,
 Off

Mașina de spălat acumulează, după numai câteva utilizări, o serie de depuneri. În plus, este foarte posibil ca într-un timp foarte scurt, hainele tale să nu mai miroasă a proaspăt la finalul programului de spălare, ci să aibă diverse mirosuri neplăcute .

În comerț se găsesc tot felul de produse special create pentru curățarea mașinii de spălat, însă din fericire, poți prepara chiar acasă la tine o astfel de soluție, din produse existente în bucătărie, produse ecologice și foarte ieftine.

Iată cum poți face acest lucru

Soluție cu oțet

Încălzește la maxim (dar fără să dea în clocot) o sticlă de oțet pe care să o torni apoi în cuvă mașinii de spălat. Adaugă un plic de bicarbonat alimentar și închide ușa mașinii de spălata. Lasă soluția să acționeze jumătate de oră, iar apoi bagă un program scurt de spălare, la cea mai ridicată temperatură.

La finalul tratamentului, interiorul mașinii de spălat va fi perfect igienizat, dezinfectat și lipsit de orice mirosuri.

Atenție! Ar fi bine să deschizi toate ferestrele din casă pentru că mirosul de oțet va acapara toate încăperile, iar aerul poate fi greu de respirat.

De asemenea, după spălare, este bine să lași ușa mașinii de spălat deschisă pentru a se elimina orice urmă de miros de oțet.

Un alt truc pe care îl poți face la fiecare spălare de haine, este să adaugi jumătate de ceașca de oțet peste haine. Acest lucru este foarte eficient în special în cazul prosoapelor sau a lenjeriei intime deoarece dezinfectează țesăturile.

Totodată, atunci când nu ai timp să faci toți acești păși, umple un tub cu pulverizator cu oțet și împrăștie produsul, din belsu, în cuvă mașinii de spălat și lasă-l să acționeze timp de o oră, timp în care mai pulverizezi la fiecare 10 minute.

Bicarbonat de sodiu

În cazul în care mașină ta a avut parte deja de o curățare temeinică, ar fi bine ca o dată la două săptămâni să îi dai un program scurt de spălare, iar în locul compartimentului pentru detergent să pui două plicuri cu bicarbonat. Ai grijă însă să verifici dacă s-a dus tot bicarbonatul – este foarte posibil să se întărească în compartiment și să nu mai ajungă în mașină de spălat.

Această manieră de curățare este una mai simplă, mai rapidă și nu provoacă mirosuri. În plus, dacă existau mirosuri în mașină de spălat, bicarbonatul le va îndepărta fără îndoială.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu îndepărtează urmele și petele de detergent rămase în cuvă.

Suc de lămâie

Dacă observi că există mici probleme cu rugină, adaugă o cană cu suc de lămâie (poate fi și sare de lămâie, însă produsul natural este mai puternic) la un ciclu de spălare scurt, dar la o temperatură foarte ridicată. Sucul de lămâie curată petele de rugină, igienizează și împrospătează interiorul mașinii de spălat, oferind un miros plăcut și proaspăt.

Exteriorul mașinii

Pentru că mașina de spălat trebuie să fie curată și pe exterior, amestecă o cană de apa cu jumătate de cană de oțet, înmoaie un burete în această soluție și șterge tot exteriorul mașinii de spălat.

De asemenea, dacă este posibil să scoți sertarele speciale pentru detergent și balsam, ar fi bine să o faci și să le ții sub un jet puternic de apa fierbinte pentru a îndepărta orice depuneri. De asemenea, la final, igienizează compartimentele cu puțin oțet.

Comments are closed.