2 februarie 2014
2 februarie 2014,
 Off

Înainte de a răspunde la această întrebare, trebuie să luăm în considerare următoarele aspecte:
1. Covoarele, mochetele, carpetele, tapițeriile reprezintă o investiție relativ substanțială pentru orice casă, dar și pentru anumite tipuri de afaceri (de exemplu, hotelurile).
2. Acestea cresc valoarea proprietății, oferă comfort și căldură spațiului în care locuim, dar au și o valoare estetică, contribuind la crearea unei ambianțe plăcute.
3. Mai mult, atunci când covorul este curat și împrospătat, casă devine mai primitoare.

Covorul influențează direct și indirect întreaga familie. Dacă mocheta este curată, toată lumea este mulțumită, dacă însă este murdară, atmosfera nu mai este deloc plăcută. Prin urmare, a curăța și a menține cât mai bine covorul are o importantă deosebită.

Și atunci, cât de des ar trebui să curățăm covorul?

Răspunsul nu este unul singur. Un covor ar trebui să beneficieze de o curățare profundă cel puțin o dată pe an, dar acest aspect depinde de fiecare casă / afacere. În unele cazuri, covoarele ar trebui curățate o dată la 6 luni.

Pentru a personaliza răspunsul, încearcă să răspunzi la următoarele 3 întrebări:
1. Câte persoane locuiesc în casă? Numărul acestora este foarte important, pentru că fiecare contribuie la traficul din casă și la cantitatea de gunoi care se adună. În plus, prin definiție, copiii sunt predispuși la a face mai multă murdărie. Mai mult, prezența animalelor în casă constituie un factor favorizant al prafului din covoare / mochete / carpete / tapițerii.
2. Care este periodicitatea cu care cureți covorul? O curățare regulată a covorului, chiar dacă nu profundă, reduce cantitatea de murdărie, praf și bacterii din fibrele covorului. În acest mod, necesitatea de a apela la o companie care oferă servicii profesionale de curățare a covoarelor nu mai este atât de stringentă.
3. Care sunt cererile producătorului covorului referitoare la regularitatea și modul de curățare a covorului, pentru a menține garanția oferită?

Întrebările de mai sus ar trebuie să te ajute să iei o decizie informată, atunci când este vorba despre curățarea profesională a covoarelor, mochetelor, carpetelor, tapițeriilor.

Comments are closed.