11 martie 2014
11 martie 2014,
 Off

Pentru a vă bucura pentru o perioadă mai îndelungată de electronicele și electrocasnicele dumneavoastră care, trebuie să recunoașteți, vă fac viața mai ușoară, este foarte important ca acestea să fie foarte bine întreținute. Și cum aragazul este elementul central al bucătăriei, acesta trebuie să fie șters după fiecare întrebuințare. De aceea, în rândurile care urmează, vă vom prezenta câteva sfaturi pentru a curată corect aragazul.

Indiferent cât de atenți sunteți în momentul în care gătiți, în fiecare zi se întâmplă mici accidente, sosul stropește aragazul și îl umple de grăsime, cafeaua poate da în foc și nu sunt necesare decât câteva secunde pentru că aragazul dumneavoastră să arate că și cum nu ar mai fi fost spălat de câteva săptămâni. Este foarte important ca aragazul să fie curățat după fiecare întrebuințare pentru a evita situația în care grăsimea sau murdăria se întăresc. Și interiorului aragazului trebuie să i se acorde o mare importantă, deoarece aici se pot dezvoltă microbi care va pot pune sănătatea în pericol în cazul în care intră în contact cu preparatele pe care le coaceți în cuptor.

Înainte de a începe să curățați aragazul este bine să înlăturați ochiurile precum și butoanele și să le introduceți separat într-un recipient cu apa călduță și detergent de vase și/sau oțet pentru că grăsimea să fie înlăturată cu o mai mare ușurință.

După ce acest pas a fost respectat, într-un recipient cu apa călduță turnați câteva picături de detergent de vase și cu o cârpă moale începeți să ștergeți foarte bine aragazul. Dacă murdăria este foarte întărită nu folosiți un burete abraziv, nicidecum, deoarece acesta poate zgâria smalțul, ci turnați puțină apă cu detergent și lăsați la înmuiat pentru câteva minute.

În cazul în care vă confruntați cu pete mai dificile de grăsime, puteți opta pentru o soluție realizată din apa caldă și bicarbonat alimentar. Tot bicarbonat alimentar puteți folosi și în cazul în care aveți de-a face cu murdărie întărită. Presărați bicarbonatul după care pulverizați apa dintr-un recipient cu pulverizator și lăsați totul să acționeze peste noapte. A două zi, murdăria se poate îndepărta cu ușurință cu ajutorul unui burete.

Când vine vorba despre curățarea interiorului aragazului, o mare problemă o ridica geamul pe care, de obicei, murdăria sare. Pentru curățarea corectă și eficientă a acestuia încercați să realizați o pastă din bicarbonat și suc de lămâie pe care să o aplicați pe întreagă suprafața a geamului și să lăsați să acționeze pentru aproximativ o jumătate de oră după care să începeți să curățați foarte bine cu ajutorul unui burete.

Grătarele, atât cel din interior, cât și cel exterior, pot fi curățate cu apă și oțet, detergent de vase sau bicarbonat.

Interiorul cuptorului poate fi, de asemenea, foarte bine curățat cu apa caldă și detergent de vase. Este foarte important că pentru interior să nu folosiți substanțe chimice pentru curățare deoarece mirosul puternic al acestora poate rămâne impregant, iar în momentul în care veți aprinde cuptorul și veți găti ceva în el, rezidurile chimice vor altera gustul și calitatea preparatului.
Așadar, pentru că aragazul reprezintă unul dintre cele mai importante elemente ale bucătăriei, asigurați-vă că este curățat perfect și corect, chiar și prin metode naturale.

Comments are closed.