9 februarie 2014
9 februarie 2014,
 Off

Bucătăria este un spațiu care se murdărește rapid, însă care poate fi igienizat într-un timp la fel de scurt. Mai precis, pentru o curățenie fulger în această zonă a casei, îți vor fi necesare aproximativ 15 minute.

Spală vasele. În cazul în care în chiuvetă ai uitate câteva vase murdare, apucă-te de ele la începutul procesului de curățenie în bucătărie. Ai două variante: fie le speli de mână, fie pui în funcțiune mașina de spălat vase (soluție care te va ajuta să economisești minute prețioase precum si apă).

Scăpa de dezordine. Acordă câteva minute organizării bucătăriei. Cu alte cuvinte, pune fiecare lucru la locul lui și nu uita să le arunci la gunoi pe cele care nu îți mai folosesc. Cu cât blaturile bucătăriei sunt mai goale, cu atât spațiul pare mai curat.

Răzuiește suprafețele murdare. Aragazul și zona din jurul acestuia sunt adesea cele mai afectate de murdărie. Înlătura grăsimea arsă și insistă asupra petelor încăpățânate.

Curăță blaturile. Cu o cârpă din microfibră și o soluție universală de curățare, șterge blaturile din bucătărie, începând cu partea din spate.

Șterge electrocasnicele. Următorul pas este curățarea electrocasnicelor (frigider, cuptor, mașină de spălat vase etc.) cu o cârpă umedă.

Curată podeaua. La final, mătura podeaua, din spatele bucătăriei înspre ușă, și, apoi, șterge-o cu un mop îmbibat în apa și soluție de curățat , menținând sensul.

Comments are closed.