16 februarie 2014
16 februarie 2014,
 Off

Ultima încăpere de care ar trebui să te ocupi este sufrageria. Curățenia în sufragerie, locul în care îți primești invitații îți va răpi circa 15 minute.

Elimină dezordinea. Primul pas către o curățenie în sufragerie profesională este eliminarea dezordinii. Pune fiecare obiect la locul sau și aruncă-le pe cele nefolositoare. DVD-urile și revistele, de pildă, ar trebui aranjate în teancuri și, apoi, puse într-un sertar, respectiv, pe măsuța de cafea.

Șterge praful. Începe dintr-un colț al camerei și șterge praful inițial de pe piesele de mobilier din partea de sus, continuând cu cele de jos. Folosește o singură mișcare înainte-înapoi, suficientă pentru ca praful să ajungă pe podea.

Curăță suprafețele din sticlă. Geamurile și vitrinele pot fi curățate cu o cârpă din microfibră și un spray pentru acest tip de suprafețe. Șterge cu mișcări circulare, din spate în față.

Aspiră. În cele din urmă, nu îți mai rămâne decât să dai cu aspiratorul. Pentru ca procesul să fie eficient, ideal ar fi să începi din partea din spate a camerei, îndreptându-te către ieșire. Nu insistă foarte mult: aspiră atât cât să îndepărtezi cea mai mare parte a prafului și a altor impurități acumulate în covor și pe parchet.

Comments are closed.