5 ianuarie 2014
5 ianuarie 2014,
 Off

Câinele îți poate fi cel mai bun prieten, dar până și prietenii foarte buni pot mirosi urât! Mirosurile neplăcute de la câini, pisici, păsări etc reprezintă o probă de răbdare pentru proprietari. Aceste creaturi domesticite oferă afecțiune și companie, dar în cele mai multe cazuri lasă în urmă păr, praf, noroi și, o dată cu acestea, un miros dezagreabil. Animalele de companie sunt parte din căminul multor familii de pe teritoriul capitalei și a orașelor din jurul acesteia, așadar curatenia după animalele de companie intră în rutina curățeniei zilnice pentru mulți dintre noi. Dar nu toate metodele de curățare generală sunt aplicabile și pentru curățenia după animale. În continuare sunt prezentate niște ponturi care vă vor ajuta să vă bucurați mai mult de părțile drăguțe ale conviețuirii cu animalul de companie și să nu vă pierdeți răbdarea când vine vorba de partea urât mirositoare:

  • Combaterea germenilor patogeni

Dacă trebuie să curățați după animalele de companie vomă, urină, materiale fecale sau sânge, utilizați o soluție de curățat pe bază de enzime. Rolul acestor enzime este de a ajuta la stoparea proceselor bacteriene care vă pot pune sănătatea în pericol.

  • Îndepărtarea mirosurilor neplăcute

Soluțiile tip air freshener pot să nu vă ajute foarte mult deoarece tind să acopere mirosurile și nu să le elimine de la bază. Optați pentru soluții tip spray care au proprietatea de a elimina mirosul neplăcut și de a purifica aerul, covorul sau canapelele. De asemenea, îmbăiați-vă patrupedele în mod regulat.

  • Curățarea părului

Accesoriile tip Furminator sunt instrumente specializate care ajută la periajul regulat al animalelor. Îndepărtând eficient excesul de blană și câlții de pe animale veți preveni ca părul să se depună pe covoare, pe canapele sau pe pardoseală. De asemenea, mențineți curățenia aspirând/măturând în mod regulat și folosiți instrumente speciale pe bază de perii pentru curățarea covoarelor.
Amintiți-vă: o casă igienizată și salubră nu trebuie compromisă de dragostea pentru animale!

Comments are closed.