4 martie 2014
4 martie 2014,
 Off

Primăvara a venit iar în București vremea își urmează cursul firesc. Odata schimbarea de sezon, mulți oameni se apucă de eliminarea murdăriei acumulate pe parcursul lunilor de hibernare, așadar încep o curățenie riguroasă de primăvară. Pentru că temperaturile încep să crească și ziua se lungește, toate casele pot beneficia de o curățenie de primăvară ecologică și reorganizare luna aceasta. Dar deși o casă curată e întotdeauna mai bună decât una deranjată, dorința noastră de a curăța intens poate dăuna mediului și nouă în sine. Este important să priorităm curățenia ecologică iar urmând acești pași, ea este ușor de obținut. Chiar dacă vei face totul de unul singur sau vei apela la o firmă de curățenie la domiciliu, îți poți revigora casa pe timp de primăvară și vară și poți inhala aer proaspăt nu numai când ieși din casă!

Nu mai folosiți sprayuri de interior pe bază de substanțe chimice

Nu este nevoie să vă infiltrați casa cu substanțe toxice pentru a obține un miros plăcut. Mirosul substanțelor chimice nu este niciodată la fel de bun precum originalul al cărui miros il copiază, așa că mai bine alegeți originalul! Puneți flori proaspete în multiple locuri din casă sau folositi uleiuri esentiale parfumate. Dacă nu aveți acces la niciuna din acestea, fierbeți într-un pic de apă coji de portocale sau spaisuri la alegere.

Folosiți materiale de curățat reutilizabile

În ultimul timp au apărut pe piață tot felul de noutăți în domeniu, diverse lavete pentru uz unic sau impregnate cu substanțe chimice. Pe langă faptul că sunt foarte scumpe, majoritatea sunt din materiale non-biodegradabile sau și mai rău- din hârtie. Noi vă propunem să folosiți materiale de curățat clasice tip bureți sau cârpe din material textil, pe care mai apoi le puteți spăla și reutiliza. Deși pare tentant să folosim lavete curate din hârtie când spălăm geamurile căci avem senzația că se curăță mai ușor, nu este întotdeauna eficientă această metodă și fără să băgăm de seamă, aruncăm foarte multă hârtie.

Scăpați de haine/obiecte mai vechi

Fiecare dintre noi are tendința să ascundă undeva acolo, într-un colț întunecat sau mai puțin umblat haine sau obiecte pe care nu le mai utilizează frecent, dar nici nu ne îndurăm să le aruncăm în speranța că poate cândva, vreodată acestea își regăsesc scopul în viața noastră. Ei bine, exclus! Reinventariați obiectele din depozite sau rearanjați-vă dulapurile așa încât să vă debarasați de tot ce nu vă este util și dați-le șansa să se integreze în alte domicilii, poate cineva chiar are nevoie de ele. Păstrându-le nu faceți decât sa vă expuneți la lipsă de spațiu, miros neplăcut de vechi, moliilor sau unor microorganisme care produc alergii.

Comments are closed.