Servicii profesionale de ceruire, impermeabilizare și cristalizare marmură sau granit

 

Menținerea suprafețelor de marmură de pe proprietatea dumneavoastră reflectă o imagine profesională pentru clienții dvs. Traficul mare, murdăria, grăsimea, poluarea și lipsa unei întrețineri corespunzătoare pot contribui la deteriorarea dramatică și îmbătrânirea precoce a marmurei.

 

Soluțiile noastre de întreținere a marmurei sunt special proiectate pentru a adaugă durabilitate și luciu suprafețelor din marmură sau granit.

Ceruire marmură

Ceara are rolul de a proteja pardoseala de marmură, granit sau calcar împotriva eventualelor zgârieturi. În momentul în care apar zgârieturi sau chiar și mătuirea suprafeței, se înlătură stratul de ceară existent și se aplică un strat nou de ceară, astfel suprafața placată cu marmură, granit sau calcar își păstrează luciul inițial.

Cristalizare marmură

Marmura este în general tratată prin sistemul plumbuirii care constă în șlefuirea suprafeței, adăugând în ultimele faze ale șlefuirii oxalat de plumb pentru a spori luciul rezultatului final. Stratul de plumb al suprafețelor uzate este problematic iar soluția acestei probleme o reprezintă cristalizarea, o operațiune chimico-fizică destul de simplu de efectuat care permite obținerea următoarelor rezultate:

  • creșterea luciului;
  • face ca suprafața să devină rezistentă la acțiunea acizilor;
  • împiedică/ încetinește penetrarea murdăriei lichide;
  • îndepărtează microabraziunile.

Cristalizarea reprezintă o transformare moleculară a aspectului superficial al pardoselii. Ceea ce nu se poate pretinde de la această metodă este eliminarea zgârieturilor și inciziilor, mai putin a celor ușoare, superficiale. Pe lângă marmură se mai pot trata și pardoseli de travertin, paladin sau granit.

Cu scopul de a desfășura această procedură în condiții optime, este absolut necesar ca pardoseala să fie complet uscată, curată și fără reziduri de ceară. Dacă stratul superficial al marmurei, expus la uzură, prezintă un aspect poros sau prezintă incizii profunde, este necesară o șlefuire a pardoselii cu discuri diamantate montate pe monoperie.

Impermeabilizare marmură

 

Indiferent dacă ați ales marmură, granit, travertin sau piatră naturală pentru amenajarea casei sau grădinii, important este să cunoașteți modul de protejare pe termen lung a acestor materiale. O soluție mai mult decât necesară o reprezintă impermeabilizarea, un tratament chimico-mecanic, în urma căruia materialul tratat devine impermeabil, complet sau parțial, la apă (respectiv uleiuri), în funcție de cantitatea și tipul de impermeabilizant folosit. Această operațiune se poate executa pe orice tip de piatră, fie că este vorba de suprafețe orizontale sau verticale, montate la interior sau la exterior. Este un tratament ușor de executat și ieftin, care vă scutește de multe bătăi de cap.

  • se spală foarte bine suprafața cu un detergent special pentru piatră;
  • se clătește bine și se lasă la uscat;
  • se aplică prin pensulare sau pulverizare impermeabilizantul pentru apă și uleiuri, sau doar pentru apă;
  • în funcție de materialul tratat, este posibil să fie necesare mai multe aplicări succesive, până când se constată că materialul nu mai absoarbe deloc substanța;
  • se înlătură surplusul rămas neabsorbit;
  • în cazul în care piatra pe care s-a aplicat substanța este lucioasă, se freacă putin suprafața cu o cârpă de lână, obținându-se astfel și o revigorare a luciului materialului protejat.
Operațiunile descrise mai sus cât și tarifele au caracter strict informativ, acestea fiind negociabile în funcție de suprafață, gradul de murdărie și personalul necesar.

Sună-ne acum sau cere oferta!